Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

I-PROTECT

I-PROTECT är ett forskningsprojekt om implementering av skadeförebyggande träning inom ungdomshandboll (13-17 år) i samarbete mellan Lunds universitet, H43 Lund, LUGI HF, Skånes handbollförbund och Svenska handbollförbundet. Tillsammans utvecklar och inför vi handbollsträning med skadeförebyggande och prestationshöjande principer. Vi utgår ifrån klubbarnas behov och förutsättningar med aktuell forskning inom idrottsmedicin, idrottspsykologi och implementering som grund. Målet är att skadeförebyggande träning ska bli en självklar del och rutin i handbollsträningen. I-PROTECT står för ”Implementing injury Prevention training ROutines in TEams and Clubs in youth Team handball”. 

I videon visas ett exempel på handbollsträning där skadeförebyggande principer är integrerade. För benen handlar det om att landa mjukt på båda fötterna med god knäposition (knäna över fötterna).Projektgruppen I-PROTECT

Forskare

Eva Ageberg - professor, Lunds universitet. Ansvarig forskare.
Sofia Bunke - universitetslektor, Lunds universitet
Karin Moesch - universitetslektor, Malmö universitet 
Per Nilsen - professor, Linköpings universitet 
Alex Donaldson - forskare, La Trobe University, Australien 

Representanter Svenska Handbollsförbundet 

Jennie Linnéll - projektledare
Robert Wedberg - generalsekreterare
Per Ekberg - utvecklingschef