Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningsstudie: MENIX

Är du nyfiken på MR och vill bidra till artrosforskning?

Många drabbas av artros i knäleden. Trots att artros är så vanligt är vår kunskap om sjukdomsförloppet begränsad. Med hjälp av en magnetkamera (MR) kan vi kanske följa utvecklingen av artros och lära oss mer om vad som händer i leden. Därför gör vi nu en studie där vi undersöker personer med skadade knän med målet att följa dem under en längre tid. För att kunna jämföra bilderna på de skadade knäna med hur det borde se ut söker vi just nu även personer med friska knän som kan tänka sig att ställa upp på en MR- undersökning.

Vi söker personer i åldern 18-75 år, som är intresserade av att delta i en studie om knän. Vi söker både dig som har helt friska knän och dig som haft en tidigare knäskada och/eller har lätta besvär från knäleden. Om du har implantat av metall i kroppen kan detta vara ett hinder för MR. 

MR-undersökningen sker under dagtid på den 7 Tesla forskningskamera som finns på sjukhusområdet i Lund. Besöket tar ca 1,5 timme, varav max 1 timme liggandes i kameran. Som deltagare i studien kommer du också att bli kontaktad om eventuell uppföljning av undersökningen efter 2 år. 

Studien är ett samarbete mellan Enheten för klinisk epidemiologi (Ortopedi) vid Lunds Universitet och Bild och Funktion på Skånes Universitetssjukhus.

För mer information och intresseanmälan, kontakta sjukhusfysiker Emma Einarsson på menix [at] med [dot] lu [dot] se (menix[at]med[dot]lu[dot]se). Ange namn och telefonnummer.