Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Delta i studier

Din medverkan bidrar till att artrosforskningen går framåt.

En kvinna i vita sjukhuskläder står bredvid en man som ligger ner med benen i en magnetröntgen.

Det pågår studier om artros för att fördjupa kunskapen kring sjukdomen.  Ofta behövs direkt medverkan från frivilliga försökspersoner och patienter i dessa studier. Utan sådan medverkan hade forskningen inte kunnat röra sig framåt.

Vi söker därför ofta frivilliga personer som vill och kan delta i våra studier kring en av Sveriges vanligaste folksjukdomar.

Pågående studier


MENIX - forskning på knäleder med MR-kamera

Frivilliga deltagare i åldern 18-75. Vi söker både dig som har helt friska knän och dig som haft en tidigare knäskada och/eller har lätta besvär från knäleden.
Läs mer om MENIX här.

SHIELD - forskning på tidig artrosutveckling efter skada på det främre korsbandet

Sökes frivilliga friska deltagare i åldern 18-35 (utan allvarlig skada och/eller operation i rygg eller nedre extremiteten)
Läs mer om SHIELD här.

KNÄPROTESSTUDIE - patienters erfarenheter genom hela vårdförloppet vid knäproteskirurgi

Har du opererats och fått en knäprotes under de senaste 18 månaderna? Kan du tänka dig att delta i en gruppdiskussion tillsammans med andra som också opererats och fått en knäprotes? 
Läs mer om Knäprotesstudien här.