Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Delta i studier

Din medverkan bidrar till att artrosforskningen går framåt.

En kvinna i vita sjukhuskläder står bredvid en man som ligger ner med benen i en magnetröntgen.

Det pågår studier om artros för att fördjupa kunskapen kring sjukdomen.  Ofta behövs direkt medverkan från frivilliga försökspersoner och patienter i dessa studier. Utan sådan medverkan hade forskningen inte kunnat röra sig framåt.

Vi söker därför ofta frivilliga personer som vill och kan delta i våra studier kring en av Sveriges vanligaste folksjukdomar.

Pågående studier


MENIX - forskning på knäleder med MR-kamera

Frivilliga deltagare i åldern 35-55 med friska knän (utan tidigare knäskada eller knäledssjukdom) sökes.
Läs mer om MENIX här.

SHIELD - forskning på tidig artrosutveckling efter skada på det främre korsbandet

Sökes frivilliga friska deltagare i åldern 18-35 (utan allvarlig skada och/eller operation i rygg eller nedre extremiteten)
Läs mer om SHIELD här.