Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Artrosportalen är ett initiativ av forskare vid Lunds universitet för att sprida korrekt och uppdaterad information om sjukdomen artros, dess behandlingar samt senaste forskningsrön direkt från forskare till allmänheten.

Artrosportalen har blivit möjlig att lansera tack vare bidrag från
Stiftelsen för bistånd åt rörelsehindrade i Skåne.

Informationen på Artrosportalen är framtagen i samarbete med forskarna i nätverket LOAD. De två ledande personerna bakom portalen är:

Porträttbild på Martin Englund. Martin är en vit man och har på sig en grå polotröja och en grön kavaj.

Martin Englund

Professor, leg. läkare, epidemiolog

E-post: martin [dot] englund [at] med [dot] lu [dot] se

Professor Martin Englund är initiativtagare, webbplatsägare och huvudgranskare till Artrosportalen. Martin är artrosforskare sedan drygt 20 år tillbaka och sitter även i ledningen för den internationella artrosorganisationen Osteoarthritis Research Society International (OARSI).
Fotografi på Jenny Power. Jenny har långt rödbrunt hår och har på sig en svart t-shirt.

Jenny Power

Kommunikatör

E-post: jenny [dot] power [at] med [dot] lu [dot] se

Jenny är webbplatsansvarig och redaktör för Artrosportalen. Hon har en masterexamen i strategisk kommunikation från Lunds universitet. Jenny har också tagit de flesta av de fotografier som visas på hemsidan.